Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Kdo od vas se spomni Rihanne leta 2007 , ko se je v videospotu Umbrella prikazala s paž pričesko , ki je obnorela svet?

  Spomnim se, da sem kot frizerka želela obvladati paž striženje na 100 in 1 način in priznam, da sem v tem zelo uživala. Naše stranke so takrat povpraševale po pažih Victorie Beckham , Katie Holmes in Rihanne.

  Paževsko postriženi lasje so več kot slog. So način življenja!

  Paž ali bob  je klasična in brezčasna pričeska. Lahko je  različnih dolžin, tekstur in barv. Lahko je tudi oster, razigran ali spogledljiv.

  To je srednje dolga pričeska pri kateri so lasje običajno postriženi naravnost okoli glave v višini čeljusti. Vendar v dolžino ne smejo čez ramena.

  Paž običajno razkrije zadnji del vratu in lahko je tudi resast ali s fru frujem.

  Frizer, ki si je izmislil paž

  Davnega leta 1909 ali točno pred 113 leti si ga je izmislil frizer, ki je deloval v Parizu. Navdihnila ga je pogumna, drzna in bojevita Ivana Orelanska.

  S to pričesko mu je uspelo razdražiti tedanje glavne , patriahalne lepotne ideale v zahodni družbi.

  Tistega časa so ženske običajno nosile dolge lase. Čeprav so mlada dekleta, igralke in nekaj “naprednih” ali modnih žensk nosile kratke lase že pred prvo svetovno vojno.

  Dolgi lasje so veljali kot simbol ženskosti in lepote, medtem ko so kratki lasje veljali za uporniške in nezaželjene.

  Ženske si niso strigle las, da nebi užalile svojih moških. Matere so jokale nad svojimi upornicami in tožile, da postajajo kot sinovi. Kratki lasje preprosto niso bili ugledni!

  » Striženje las je nekako spodbudila le nuja, ko so ženske postale delovna sila med vojno. »

  Izmislil si je paž in postal prvi frizer na svetu le za slavne

  Frizer, ki si je izmisli paževsko pričesko je Antoni Cierplikowski ( 1884 – 1976). Poljski frizer, ki je postal prvi frizer na svetu le za slavne. V Parizu je odprl salon  » Antoine de Paris »  in postal znan kot » Monsieur Antoine« .  Med njegovimi strankami so bile svetovno znane ženske osebnosti, kot so Coco Chanel, romunska kraljica Marie, Sarah Bernhardt, Greta Garbo, prva dama ZDA Eleanor Roosevelt in Brigitte Bardot.

  Vir : Wikipedia

  » Antoine de Paris si je s svojim drznim rezom prvi upal ustvariti seksi in vpadljiv videz. Tudi enega najpomembnejšega simbola feministične mode.

  Si vedela, da se ženske nismo smele udeležiti volitev? Tudi nismo smele hoditi v službo, se ukvarjati s športom in zapustiti hišo brez spremstva?

  Hvaležna sem za vso muko naših prednic , da je ta miselnost spremenila. Da lahko postanemo  finančno neodvisne in enakopravne.

  V dvajsetih letih prejšnjega stoletja niso bili frizerji vajeni oblikovanja ženskih  kratkih las.  Tudi niso bili pripravljeni na dolge vrste žensk pred brivnicami, ki so si nujno želele pod škarje in se upreti sistemu.

  Močne ženske je skozi zgodovino 20. stoletja opredeljevala njihova paž  pričeska. S filmi in mediji pa je sčasoma postal del sodobne mode.

  VIDAL SASSOON & MARY QUANT 1964

  Vidal Sassoon je s polno močjo sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja preobrazil konzervativno modo iz petdesetih let v mlajše, športnejše podobe. Mlade ženske so se zanimale za prihodnost in  želele obrniti hrbet togi in trdi tradiciji.

  Vidal je leta 1964 modni oblikovalki Mary Quant ustvaril sodoben paž z angleškim pridihom. Preprosto eleganten in njegovo striženje vsebuje  pet ključnih elementov :

  • Kratko
  • Geometrijsko
  • Oglato
  • Nezahtevno
  • Enostavno za oblikovanje doma

  Ta sistem striženja je navdihnil nove različice paževske pričeske , ki prestanejo vse preizkuse časa.

  Resnično je to najbolj vsestranski slog pričeske saj mu lahko spreminjamo dolžine in teksturo ter nenehno ustvarjamo drugačen občutek ter vtis. Lahko je klasičen s spoliranim zaključkom ali pa modernejši. Lahko je bolj postopen s fru frujem ali brez. Skratka, dober frizer ga enostavno prilagodi tvojemu življenjskemu stilu. 

  Pričeska za skoraj vse oblike obraza in teksture las. Če so tvoji lasje tanjši in brez volumna pa kar beri dalje!

   PAŽ S TEKSTURO IN VALOVI

  Ni nujno, da so paži ravni ali kodrasti. Lahko nosiš nekaj vmes.Trenutno naše stranke zelo privlači » teksturni paž » . Izkazal se je za zelo priljubljenega ker običajno strogemu rezu doda nekaj veselja .

  Lasje so lahko postriženi zelo topo in se teksturo ustvari s kodralniki.

  Če imaš tanke se lahko ustvari exel volumen in kemično spremeni teksturo las. Takšni valovi so ponavadi obstojni okoli štiri mesece. Mehki valovi v plasteh pažu dodajo energijo in dodaten zagon.

  Imaš ravne in tanke lase, ki plosko padejo ob lasišče ? Trudiš se na vse načine, da bi ustvarila željen volumen in ne gre? Zdi se ti, da so lasje v obraznem delu zelo tanki ?

  Svoj paž lahko enostavno zgostiš z lasnimi vstavki. Verjemi,  s 25 – 50 podlajški bo izkušen stilist ustvaril čudež.

  NEGA IN VZDRŽEVANJE

  Če si si omislila paževsko pričesko veš, da potrebuje redno vzdrževanje. Lase moraš ohranjati v zdravi kondiciji in poskrbeti za redne obiske pri natančnemu frizerju.  

  Le malo je deklet, ki si svoje lase lahko le umije in bo doseglo popoln videz brez dodatnega oblikovanja. Postopek od samega sušenja do poliranja zna biti zamuden. Svetujem, da uporabljaš odličen izdelek za oblikovanje, ki ti bo lase utrdil vendar ne zlepil. V salonu v ta namen uporabljam pasto za volumen. Nanesem jo na mokre lase, lase zaščiti ter odebeli in olajša sušenje. Pregovor pravi : » Kar seješ to žanješ!« Prisluhni nasvetom svojega frizerja in uporabljaj profesionalne izdelke za oblikovnje las.

  Za urejanje srednje pričeske doma ti svetujem tudi električno, okroglo krtačo. Tako si boš olajšala delo in pričeska bo popolna kot iz salona.

  Za gladko, svileno poslastico lase polikaj s parnim likalnikom, ki je napolnjen z Biokeratin ampulo. Tako boš svoje lase likala in negovala.

  Res, da so s paževsko pričesko minili dnevi sproščenega umivanja in sušenja vendar ob odličnem striženju bo končni videz in zadovoljstvo s pričesko poplačalo vse.

  Najbolj priljubljeni paži med našimi strankami

  • KLASIČNI PAŽ V A LINIJI  ( kratek odzadaj in dolg odspredaj vendar sta obe strani enaki)
  • TEKSTURNI VALOVIT PAŽ
  • ASIMETRIČNI PAŽ ( kratek odzadaj in postopno daljši odspredaj. Ena stran je daljša od druge. )
  • KLASIČNI PAŽ S FRU FRUJEM ( Primeren za ženske s tankimi lasmi )

  Kateri je pa tvoj najljubši ?

  Tvoja frizerka Nives

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
  ×

  Reset Password