Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Lahko se še malce poigramo z besedami in ugotovimo, da je čisto  mogoče, da si odličen frizer vendar v rdečih številkah.  Pripravljam se na spletni seminar z našim Mariborskim frizerjem Nejcem Murko na temo strukture frizerskega cenika.

  Koliko so po tvoje zares vredne frizerske storitve?

  Smo v obdobju, ko se marsikdo sprašuje kaj bo z nami, z našim poslom, z našo prihodnostjo?  Se ti v tem obdobju zazdi, da sploh ne moreš razmišljati s celo glavo?

  Ali zadnje tedne nenehno kalkuliraš ter analiziraš podatke? Razmišljaš o številkah in obračaš papirje?  Potem si pod vplivom leve polovice možgan. Če te je ob tem ohromil še strah boš izgubil-a  sposobnost kreativnega razmišljanja! Za slednje je odgovorna desna polovica možgan, ki ustvarja, načrtuje ter nenehno išče rešitve.  Zelo zahtevno  je združiti umetnost in posel zato menim, da je frizerstvo panoga polna izzivov.  V osnovi si se odločil-a, da boš služil-a  ljudem, skrbel-a  za  njihov zunanji videz in posledično dušo. Si pa v vsakodnevni  situaciji, ko moraš oceniti in ovrednotiti svoje delo – svojo kreacijo. V frizerski šoli s precej enostavnim programom se nismo naučili niti osnov, ki jih zahteva  podjetništvo.  Upirali smo se ponižnosti in stereotipom o  manjvrednost našega poklica.  Se še spomnite stavka: ” Stranka ima vedno prav! ”  Zelo mladi smo zaključili šolanje in ni nujno, da smo pristali ob zglednem mentorju, ki nas bi naučil skrivnosti podjetništva v frizerstvu.

  Kdor se je zavezal k odličnosti se je odločil izboriti svoje mesto na trgu. To zahteva pogum ter odrekanje vendar nagrada naj bi bila višja kot minimalna zagotovljena plača.

  “Drage podjetnice in podjetniki v naši branži. Kako se pa vi poplačate? Živite dobro? Ste o tem znesku sanjali, ko ste se odločili za samostojno pot?  Dosegate svoje cilje? “

  Obdobje, ko smo zaprli vrata naših salonov bo ločilo frizerje podjetnike od ostalih zaradi sposobnosti fleksibilnega razmišljanja. Nekatere bo tržišče nažalost dobesedno izbrisalo iz registra.

  Odlični frizerji in podjetniki imajo lastnosti, ki jih drugi nimajo. Ponavadi takšnim povprečni zavidajo. Marsikdo je ta trenutek  ujet v zajčjo luknjo vendar finančnih težav  nimajo vsi. Se učite taktik preživetja v naši branži?

  Znate poiskati prava znanja, da se nebi življenju prodali za drobiž?

  Kaj po tvojem ločuje odlične podjetnike od povprečnih? So odlični podjetniki zares najboljši umetniki?

  Odkar sem v tej frizerski skupini sem šokirana, da nekateri delate tudi po štirinajst ur dnevno, da bi zadovoljili zahtevam svojih strank in izpolnili svoj normativ. Odrekate se družini, prostemu času in posledično lastni svobodi.

  “Nekateri lahko ob prostih rokah, ki jih nudi samostojna pot postanejo sužnji v lastnih salonih.”

  Hvala Nejc, da bomo danes drug drugega opomnili na tisto kar v hitenju pozabljamo!

  Vaša frizerka Nives!

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.

  Reset Password