Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Proteini – beljakovine so ključna sestavina v postopku obnavljanja las. Če si želiš močnih in sijočih las te vabim k branju. Verjetno že veš, da se s frizerstvom ukvarjam pol svojega življenja in v tem času se je nabralo veliko uporabnega znanja, ki ga želim podeliti s teboj.

  Vlaknasta plast ali korteks lasu je med seboj povezana z membranskimi proteini. Keratin obsega 80% lasu in je zato najpomembnejša plast saj daje obliko in trdnost. Tam živi in obstaja tudi barva las. Frizerji, ki se specializiramo v barvanju  se zavedamo, da je  zdravo  vlakno pogoj za odlično barvo las. Upam, da veš koliko mi pomenijo gladki in sijoči lasje. Odboj in lom svetlobe je  lastnost las, ki nezavedno vpliva na to kako dojemaš barvo svojih las. Isti  odtenek bo na poškodovanih laseh pust in medel. Na zdravih laseh pa se bo svetloba odbijala in ustvarjala multi dimenzionalen učinek. Takšni lasje svetlobo odbijajo  kot v pravljici na način kot ga opazuješ  pri brušenem steklu ali brilijantih. Svetloba, ki pada na tako zdrave lase se lomi in deluje kot prizma.

  Proteinska maska je ustvarjena tako, da deluje na korteks. Vlaknasto keratinski plasti lasu  pomaga odpravljati posledice kemijskih, mehanskih in toplotnih vplivov.  Proteinska maska deluje kot gradnik in je prva pomoč za poškodovane lase.

  Vzroki s katerimi se soočajo ženske, ki niso zadovoljne s kvaliteto svojih las :

  • neprimerno barvanje in beljenje las
  • nepravilno trajno kodranje ali  kemično ravnanje las
  • previsoke temperature likalnikov, fenov in  kodralnikov
  • grobo česanje las
  • morska sol v kombinaciji s suhim zrakom
  • suh zrak v zaprtih prostorih
  • leden zrak

  Zgoraj našteti dejavniki so le eni izmed mnogih, ki ustvarjajo poškodbe las. Pri kemijskih postopkih, ki posegajo v lasno strukturo se sčasoma pozna vpliv na razteznosti in prožnosti vlakna.

  “Če svojih strank ne opremim z znanjem o negi beljenih las se lahko trganje prične tudi čez mesec dni po frizerskem posegu.  Začelo bi  se z rahlo poroznostjo končalo pa s krajšimi lasmi neenakomernih dolžin.”

  Posledice nespametnega  beljenja ali barvanja las bi bile vidne takoj.  Takšen kemijski poseg lahko vodi do popolnega propada lasnega vlakna. Ste že videli lase, ki so kot žvečilka?  Dobesedno!

  LASNI KERATIN

  V keratinskem delu se aminokisline vežejo v proteine. Temelj za gradnjo keratina  so proteini v hrani zato poskrbi za uravnoteženo prehrano. Telesu zagotovi dovolj mineralov, ki jih potrebuje za tvorbo proteinov. To je zagotovo prvi pogoj lepih las.

  Proteini v laseh so sestavljeni iz okoli  20 različnih aminokislin . Te pa iz elementov kot je žveplo, ogljik, vodik, kisik in dušik. Zato svojim strankam  vedno  priporočam uporabo MSM ja!

  Keratin , kolagen in elastin so čarobne sestavine popolnih las.

  PROTEINSKA MASKA ORCHID OIL 

  Protinska maska Orchid Oil je veganska. Od nekdaj sem ponosna na našo ozanko CRUELTY FREEE. Kar pomeni, da smo proti vsem oblikam testiranja in izkoriščanja živali v kozmetični industriji. 

  Kleral System je za izdelavo naše Orchid Oil protinske maske uporabil beljakovine rastlinskega izvora. Natančneje hidrolizirane ovsene beljakovine.  ( HIDROLIZA : Postopek, ko se pri razcepu beljakovin na aminokisline veže molekula vode ).

  Ker so proteini sestavljeni iz aminokislin zaradi hidrolize lažje prodrejo v las in opravijo svojo glavno funkcijo. Ta je,  dopolniti in graditi lasno vlakno tam kjer je poškodovano. To so zelo nežne sestavine, ki v kombinaciji  z drugimi  lase napolnijo ne da bi las obtežile ali zmastile.

  Ob pravilni uporabi naše proteinske maske Orchid Oil ne boste nikoli imeli občutka, da je las obležal plosko ob lasišču. Ovseni proteini so ponavadi v oznakah za sestavine navedeni kot hidroliziran keratin. Proteinska maska Orchid Oil zlahka prodre v lase  in ga :

  • odebeli
  • poveča elastičnost ter volumen
  • gradi in ojača keratinsko vlakno
  • zmehča lase

  Ste vedeli, da ovsene beljakovine  delujejo kot preventiva proti plešavosti in tanjšanju las?

  Veliko lahko pridobiš z uporabo Orchid Oil izdelkov. Zato preberi kaj več o tej kozmetični liniji.

  Že poznaš top 3 prodajne izdelke ? Trenutno poteka akcija na Dolgolaski in jih dobiš za kar 19%  ceneje.

  Hvala za tvoj čas,

  frizerka Nives

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
  ×

  Reset Password