Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Z mikrometrom lahko izmerimo prečni premer lasnega vlakna. Lasje, ki so ožji od 0,05 mm veljajo za tanke lase. 

  Obstaja  razlika med pojmoma  tanki in redki lasje. 

  Frizerji te razlike poznamo saj vplivajo na izbiro izdelkov za:

  –          kemično obdelavo

  –          nego

  –          oblikovanje

  Prav tako te vplivajo na izbiro striženja in videzu končne pričeske.

  Na lasišču je lahko ogromno lasnih mešičkov, ki ustvarjajo tanke lase. Kot vemo je debelina las  odvisna od oblike lasnega mešička. Zato imaš lahko zelo goste lase, ki so tanki in fini.

  O gostoti las govorimo takrat, ko se ukvarjamo s številom las , ki raste na kvadratnem cm lasišča . Ne glede na debelino. To pomeni, da imaš lahko zelo debele lase vendar je tvoje lasišče redko poraščeno. 

  Gostota ali debelina las sta precej genetsko pogojeni. Tekom naših življenj pa na oboje vpliva veliko zunanjih in notranjih dejavnikov. Večinoma način življenja.

  Kakšne oblike tankih las poznamo ? 

  Tanki lasje so lahko vseh oblik. 

  Človeški lasje se med seboj ločijo po :

  površini

  obliki

  debelini

  Videz površine las izjemno vpliva na to kako ljudje, ki smo izjemno vizualna bitja dojemamo kvaliteto. Zdravi lasje se svetijo, odbijajo in lomijo svetlobo tako, da nastaja multidimenzionalen učinek. Nekaj podobnega in čarobnega kot pri briljantih.

  V našem predelu sveta se frizerji največkrat soočimo s tremi oblikami tankih las. Ravnimi , valovitimi in kodrastimi. Ker danes proučujemo tanke lase bom opisala nekaj lastnosti vseh treh oblik. 

  ZELO RAVNI, TANKI, OBČUTLJIVI LASJE

  Se zelo svetijo vendar so občutljivi za delo s kemikalijami. S takimi lasmi se dela kot s svilo in ne prenesejo visokih temperatur kodralnikov. Tudi kodri niso dolgo obstojni. Ko postanejo izsušeni in porozni so nagnjeni k lomljenju in trganju. Kar pomeni, da zelo težko pridobivaš na dolžini las. Primanjkuje ti volumna in zaradi tako fine teksture se ti lahko zazdi, da imaš redke lase.

  Ne, nimaš redkih.

  Le tanki so in fini.  Bodi previdna pri izbiri šampona, ker se tvoji lasje prehitro zmastijo.  Največ volumna dosežeš v srednjih ali kratkih pričeskah in priporočam ti uporabo suhega šampona. Če želiš ohranjati dolžino svojih las in preprečevati lomljenje  si priskrbi  naš mineralno oljni sprej. 

  VALOVITI  – TANKI LASJE

  Lasje ustvarjajo daljši S- val in so precej mehki. So tudi občutljivi na višjo temperature. Za ta tip las uporabljamo  kozmetiko, ki lase hrani vendar ne obteži. So precej enostavni za oblikovanje in jih enostavno kodramo ali ravnamo. Fen pričeska je izredno obstojna in hitro dosežemo željen volume. .Previdni moramo biti pri barvanju las saj tudi ta oblika ne prenese močnih kemikalij. Valovitim, tankim laseh  ustreza vsakodnevno oljenje s tekočimi kristali, ki ne obtežijo in mastijo las.

   TANKI LASJE  Z MOČNO IZRAŽENIMI KODRI 

  Občutek imaš, da potrebuješ celo večnost, da tvoji lasje zrastejo v dolžino. Izredno so nagnjeni k trganju in lomljneju. Spadajo v kategorijo najobčutljivejših las in kemikalijam se izognemo, če se le da. Te lase neguj s čimbolj naravnimi izdelki, ki tvoje lase globinsko nahranijoin poskrbijo, da se tvoji kodri lepo razvijejo. Ko se prijatelji dotaknejo tvojih las so navdušeni nad mehkobo in nežnostjo  kodrov.  Ti bi si jih velikorat najraje zgladila ampak potem se težko navadiš pričeski brez volumna.  Ti kodri ne prenesejo visokih temperatur zato zelo previdno. Svetujem ti obisk pri strokovnjaku za striženje. Prepričana sem, da bo tvoje lase postrigel tako,  da  se bodo tvoji kodri maksimalno izrazili. Poleti se obvezno izogni slani vodi ter preveč klorirani vodi iz bazenov. Te lase redno polnimo s proteini in ne bozabi na zaščitno olje. V svilnate protein iz veganske linije Biogenesi bi se zaljubila. Na plaži ne pozabi na srčkan klobuček, ki bo tvoje lase zaščitil pred močnim soncem.

  Kako umivamo tanke lase?

  Umivamo jih z občutkom in z njimi rokujemo kot s svilo. Pregrobo in hitro umavanje tanke lase preveč ali popolnoma zavozla .

  Šamponi se izbirajo glede na potrebe lasišča in las.
  Če se soočaš s tankimi in mastnimi lasmi uporabi temu primeren šampon saj pomaga uravnavati delovanje žlez lojnic.
  Je pa res, da potem lasem na dolžini nameni več nege.

  Nahrani jih s kvalitetnimi balzami in maskami in bodi pozorna na količino. Začni z velikostjo lešnika in več izdelka dodaj le po potrebi.
  Ne pozabi na oljenje! Priporočam ti kar tekoče kristale, ki ne obtežijo las.

  Če ne boš kombinirala nege boš pač ujeta nekje vmes. Mastno lasišče in suhi lasje.

  Dekleta s tankimi lasmi imajo v večini pričeske v srednjih dolžinah, da dosežejo večji volumen.

  Veliko jih pove, da se jim lasje itak v neki fazi začnejo lomit ter cepit saj nimajo moči in strukture, da bi rastli v dolžino.

  Ženske s tankimi lasmi si jih umivajo po večini vsak drugi dan. Uporaba suhega šampona je skoraj obvezna. Si prišla tako daleč? Beri dalje… 😝

  Zakaj suh šampon ?

  Pomaga pri povečanju volumna in tudi lasje bodo bolj obvladljivi. Naš suh šampon Selenium je iz riževega škroba zato obenem tudi las odebeli. Fine, drobne molekule se oprimejo vlakna in tako postane na otip las močnejši in debelejši.

  Dekleta s tankimi lasmi uporabljajo zelo nežne šampone.
  Moj izbor je :

  1. MAKE UP ORCHID OIL nega in umivanje

  2. ŠAMPON ZA POVEČANJE VOLUMNA SENJAL

  3. HAVANE GOLD ORCID OIL

  4. GLOBINSKI ŠAMPON ORCHID OIL – 1x tedensko

  5. SUH ŠAMPON SELENIUM

  Zakaj globinski šampon? Ker imaš rada extra volumen! 😍

  Preberi 6 razlogov zakaj je #musthave :

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.

  Reset Password