Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Keratin , kolagen in elastin so čarobne sestavine popolnih las.

  Proteini v laseh so sestavljeni iz okoli  20 različnih aminokislin . Te pa iz elementov kot je žveplo, ogljik, vodik, kisik in dušik. Zato svojim strankam  vedno  priporočam uporabo MSM ja!

  V keratinskem delu se aminokisline vežejo v proteine. Temelj za gradnjo keratina  so proteini v hrani zato poskrbi za uravnoteženo prehrano. Telesu zagotovi tudi dovolj mineralov, ki jih potrebuje za tvorbo. To je zagotovo prvi pogoj lepih las.

  Kako se počutiš, ko stojiš pred polnimi  policami v drogeriji?  Zmedeno?

  No, jaz se pa sem frizerka!  Na vsakem drugem izdelku piše eno in isto – “za mehke in sijoče lase”. Bla bla bla…

  Keratin obsega 80% lasu in je zato najpomembnejša plast saj daje obliko in trdnost. 

  Vlaknasta plast ali korteks lasu pa je med seboj povezana z membranskimi proteini. 


  Rast las v teoriji 

  Keratin nastaja iz keratinocitov-živih celic, ki sestavljajo velik del kože, las, nohtov, in drugih delov telesa.  Proces nastanka novih keratinocitov ter njihovo dozorevanje in spreminjanje imenujemo keratinizacija (roženenje).  Celice potiskajo svojo pot navzgor in sčasoma  umirajoče se celice tvorijo zaščitno plast novim, spodnjim  mehkejšim celicam.  Proces traja povprečno 4-6 tednov.  Lasje so rožena plast ali stratum corneum. Sestavljeni so iz ploščatih poroženelih ( mrtvih ) celic (korneocitov).

  Te so napolnjene s keratinom, maščobnimi kislinami, lipidi in ceramidi.

  Si vedela, da je glede na raven različnih aminokislin lahko keratin tog in trd, kot so kopita, ali mehkejši, kot je to primer s kožo in lasmi?

   


  Zdrav, sijoč las potrebuje proteine, maščobo in vlago.  Zato uporabljamo temu primerne izdelke.

  Ne potrebuješ jih veliko  le pravo kombinacijo, ki  daje odlične rezultate.  Se strinjaš, da ženske  potrebujemo  celo večnost, da odkrijemo  svoj top izdelek?

  Dejavniki kot so preveč klorirana voda, pretiravanje s permanentnimi barvanji , neprimerno trajno kodranje in nepravilno beljenje las vplivajo na Ph in količino keratina v laseh.

  Našim lasem in lasišču je popolnoma udobno v kislem okolju. Tam nekje med Ph4.5 – 5.5. Takrat je povrhnjica las popolnoma zaprta in deluje kot ščit. V takšnih pogojih je lasišče zdravo, lasje se svetijo in na otip so mehki kot svila.

  Poškodovani in izsušeni lasje pa tega ideala ne poznajo. Povrhnjica takšnih las je večinoma odprta in ne zmore zadrževati hranil.

  Takšni lasje so porozni lasje!

  Neverjetno hitro vpijajo vlago iz ozračja in so videti kot sirkova metla. Očiten znak, da so prazni in povrhnjica je neprestano odprta. Čisto mogoče je, da takšen las niti nima kutikule zaradi nepravilne obdelave s premočnimi kemikalijami ali toploto.

  Proteini – beljakovine so ključna sestavina v postopku obnavljanja las.

  Proteinska maska je ustvarjena tako, da deluje na korteks. Vlaknasto keratinski plasti lasu  pomaga odpravljati posledice kemijskih, mehanskih in toplotnih vplivov.  Proteinska maska deluje kot gradnik in je prva pomoč za poškodovane lase.

  Pri izdelavi Orchid Oil proteinske maske so uporabili beljakovine rastlinskega izvora. Natančneje hidrolizirane ovsene beljakovine.  ( HIDROLIZA : Postopek, ko se pri razcepu beljakovin na aminokisline veže molekula vode ).

  Ker so proteini sestavljeni iz aminokislin zaradi hidrolize lažje prodrejo v las in opravijo svojo glavno funkcijo.

  Ta je, dopolniti in graditi lasno vlakno tam kjer je poškodovano.

  Si vedela, da ovsene beljakovine  delujejo kot preventiva proti plešavosti in tanjšanju las?

  Lasje, ki so napolnjeni z beljakovinami že v samem izhodišču zdržijo večje obremenitve, ki jih povzroči kemična, mehanska ali toplotna obdelava. Če želiš ostati ali postati dolgolaska je ključno poznavanje pravilne nege, določenih fizikalnih lastnosti las in omejitev lasnega vlakna  kljub romantičnim željam glede sanjske pričeske.

  Če svoje lase redno obdeluješ s temperaturo  je pomembno, da izvajaš globinsko nego vsaj enkrat tedensko.

  Nega z izdelki, ki vsebujejo keratin lasno vlakno :

  • odebeli
  • poveča elastičnost ter volumen
  • gradi in ojača keratinsko vlakno
  • zmehča lase

  Komu je  sploh všeč mrtev las?

  Še je čas, da spremeniš  svoje navade glede nege  in pri tem ti lahko s svojimi nasveti pomagam!

  Tukaj je  7 vzrokov katere lahko skupaj s svojim frizerjem odpravita ali omilita :

  • neprimerno barvanje in beljenje
  • nepravilno trajno kodranje ali kemično ravanje
  • previsoke, nepravilne temperature likalnikov / kodralnikov
  • grobo česanje
  • nepravilna zaščita las na morju
  • presuh zrak v prostorih
  • leden zrak
  • nepoznavanje primerne nege za domačo uporabo

  Če svoje lase likaš zelo pogosto preizkusi biokeratinsko likanje.

  Negovalna keratinska para obnavlja korteks las, gladi povrhnjico in poveča sijaj. Skozi prakso sem opazila, da so stranke, ki pri likanju doma uporabljajo biokeratinske ampule  neverjetno izboljšale kvaliteto svojih  las.  Z nižjo temperaturo in dodajanjem proteinov so dolgoročno odpravile negativne stranske učinke likanja las kot je trganje las in topljenje lasne povrhnjice.

  V našem salonu s parnim likalnikom likamo vsak delovni dan . Naše stranke, ki si privoščijo keratinsko likanje tudi doma lahko potrdijo, da se sčasoma pozna v kvaliteti las.  Seveda pod pogojem, če nastaviš primerno temperaturo likanje svojim lasem!

  • tanki ( 100 ° – 140 ° )
  • normalni ( 120 ° – 180 ° )
  • debeli ( 150 ° – 200 ° )

  Če svoje lase likaš vsaj enkrat tedensko dolgoročno razmisli o nakupu parnega likalnika. 

   

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
  ×

  Reset Password