Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Brazilsko, kitajsko feniranje …. Japonsko ravnanje …Takšno in drugačno trajno ali pol trajno preoblikovanje lasnega vlakna … pa spet ravnanje …

  Kot frizerka sem prepričana, da prihaja do zmede na Slovenskem tržišču.

  Kdo se odloča za  storitev keratinskega ravnanja –  feniranja?

  Vem, da so sanje mnogo žensk dolgi, sijoči  ter gladki lasje in da se za to storitev najraje odločijo ženske, ki imajo zaradi različnih dejavnikov poškodovane / porozne lase. Po domače – krepaste lase.

  Če še nisi osvojila  dobrih navad glede osnovnega čiščenja in globinske nege ti noben proces glajenja ali filanja lasnega vlakna s proteini ne bo prinesel trajnega zadovoljstva.  Bodi res velikodušna pri nakupu profesionalne kozmetike.

  Pri posvetu s stranko sem izjemno natančna saj  želim natančno določiti cilje. Pa tudi mero tveganja. Vsak frizer, ki ima višje cilje se zaveda, da je njegovo ime blagovna znamka. Zato je najpomebnejše, da smo pri posvetu odprti in iskreni. Da se ne precenjujemo in niti podcenjujemo. Ščititi svoj dober ugled pomeni previdnost pri dnevnih odločitvah. Zato marsikdaj  z zavrnitvijo storitve dolgoročno pridobiš.

  Zaradi trendov se določeni postopki v frizerstvu  bolj izpostavijo. 

  To  ne pomeni, da jih frizerji ne poznamo ali se nismo z njimi soočili že prej.

  Več znanja kot premoreš bolj si previden z obljubami in če si frizer, ki zelo rad dela s kemikalijami te zavezanost k odličnosti žene do te mere,  da želiš razumeti  celoten proces od atoma molekule dalje.

  Robert Rolih pravi,  da v poslu obstajata dve pravili.

  1. Spoznaj kaj je trend.
  2. Nikoli ne pojdi proti trendu.

  V frizerstvu je spet v ospredju  KERATINSKO FENIRANJE , ki prinaša veliko zmede med izrazi RAVNANJE / GLAJENJE.

  Dostikrat slišim, da brazilsko feniranje ni kemični proces. Res ne? Kaj pa so  kemikalije?

  Ko se gre za  varen kemični proces  kot je keratinsko  ravnanje – feniranje bodimo na začetku previdni z obljubami in si vzemimo čas za raziskovanje. Če si frizerka se zelo dobro izobrazi in testiraj različne izdelke. Potem se komaj loti prepričevanja strank zakaj je ta storitev vredna njihovega denarja. Na tržišču je ogromno ponudbe zato lahko postanemo zmedeni pri izbiri.

  Ko se odločaš za izdelke se zanašaj na priporočila kolegov frizerjev,ki to storitev nudijo  in strank, ki so že to storitev preizkusile.  Kontaktiraj  distributerje in se pozanimaj, če lahko kupiš testne vzorce izdelkov. Kleral System Slovenija ti z veseljem izdelke prepakira v manjšo embalažo. Tako ne boš nikoli zgrešila nakupa.

  Kaj je keratinsko ravnanje las ?

   

  To je proces pri katerem se uporablja snov, ki so jo znanstveniki poimenovali tekoči lasje “ . Odkrili so način kako razčleniti keratin do amino kislin in poustvariti snov, ki je podobna naši naravni.

  Proteini v laseh so sestavljeni iz okoli  20 različnih aminokislin . Te pa iz elementov kot je žveplo, ogljik, vodik, kisik in dušik.

  Aminokisline se vežejo v proteine in tako nastane keratin iz katerega je las sestavljen v 80%.

  Te aktivne organske sestavine in njihove naravne komponente so zadolžene za:

   

  – popolno spojitev  z obstoječo  strukturo las. Popravljajo disulfidne vezi  in lasno vlakno gradijo do te mere, da izgleda in je na otip kot naravno.

  – ekstremen učinek v discipliniranju krepa in ustvarjanju gladkega in svilenega videza las.

  – v zaščiti las in lasišča

  –  moč pri doseganju vizualnega rezultata že po prvem tretmaju.

  – moč organske  formule brez dodanih škodljivih kemičnih sestavin.

   

  Pri keratinskem ravnanju je bistvo zgladiti lase in zmanjšati videz krepastih las. Učinek gladkih las lahko zdrži tudi do 6 mesecev.

  Seveda pod pogojem, če uporabljaš primerno kozmetiko za nego las doma .

  Kot sem zgoraj omenila se za keratinsko ravnanje  najbolj uporablja izraz brazilsko feniranje.  Izurjen frizer bo znal izdelek  in temperaturo likalnika prilagoditi potrebam stranke.

  Verjetno si že slišala za FORMALDEHID. Strupen, rakotvoren alergen. Prepovedan  v izdelkih za keratinsko ravnanje v Evropski uniji.

  To je rakotvoren plin, ki se izloča v prostor med postopkom keratinskega feniranja in likanja.

  Izdelki Kleral System so zagotovo brez formaldehida.

   

  ” Ob vseh škodljivih učinkih pa prav gotovo najbolj zaskrbljujoče izstopa rakotvornost formaldehida. Poškoduje namreč genetski material celic in sproži procese, ki lahko vodijo v nastanek raka. Formaldehid povezujejo z rakom v nosni votlini in grlu. Najbolj ogroženi pa so ljudje, ki so formaldehidu izpostavljeni pri svojem delu. ”

  ( toksikologinja dr. Lucija Perharič, NIJZ )

   

   

  Opis postopka :

   “V procesu kot je keratinsko ravnanje praznine v laseh polnimo z debelimi,  proteinskimi molukulami, ki prodrejo v prazno lasno vlakno in ga popravljajo tam kjer je potrebno.  Te popravljajo disulfidne vezi in se na takšen način spojijo z naravnim keratinom .”

  Kako poteka brazilsko feniranje ali feratinsko ravnanje –  glajenje pri večini ponudnikov:

  1. Najprej se lase umije z globinskim šamponom iz kompleta. Zakaj se uporablja globinski šampon si lahko prebereš  tukaj .
  2. Lase se  oddeli  na 4 dele. Izdelek se lažje nanese s čopičem za barvanje las. Pomagamo si lahko z glavnikom in lase lepo razčešemo.
  3.  Pred sušenjem naj  se izdelek na laseh  vpija 20 min.
  4.  Lase posušimo do suheha. Pomagamo si s ploščato krtačo.
  5.  Z likalnikom , ki se ga nastavi  na 220 ( ??? ) stopinj vsak las prelikamo 5- 10 x ( ??? ) . Odvisno od teksture las.  Začne se v zatilju in se pomika navzgor.  Pri delu na stranskem  delu se priporoča zaščita ušes z naušniki.

   

  In  v teh  delih  s vprašajem jaz  čutim odpor.  Zaradi tako visoke temperature likalnika doživljam močan notranji konflikt.

  To je proti vsem mojim načelom, ki jih poznam o obdelavi lasnega vlakna. 

  Veliko energije sem vložila v razumevanje vpliva  temprature na beljakovino kot je KERATIN.

  In to  me kot frizerko zelo moti!

  Kako jaz uporabljam sistem za ravnanje in glajenje las? 

   

   

  To pomeni, da če pri srednjeevropejkah z normalno teksturo uporabljam temperaturo nad 180 C se začne naraven keratin topiti.

  O likanju in pripravi las na likanje sem se razpisala tukaj.

  Če dodajam umeten keratin in ga s pomočjo likalnika ter tako visoke temperature lepim v obstoječe lasno vlakno dolgoročno stranko napravimo ODVISNICO? Je logično?

  Visoka temperatura dokazano razkraja in  topi naravno roževino. Kako lahko umeten keratin prenese tako visoke temperature in ustvarja dolgoročno “zdrav” las?

  To pomeni, da dolgoročno lasno vlakno prepojim z umetno snovjo, ki je odporna na visoke obremenitve?  Se tudi ti mogoče sprašuješ, da nehote tvoj las  postaja umeten?

  Ker sem se nekega dne zavezala k strogemu profesionalizmu ne bom počela drugim tistega kar nebi sebi.

  Zmanjšaj temepraturo in jo prilagodi svoji teksturi las ! 

   

  Svoje lase  keratinsko gladim vendar pod svojimi pogoji in na svoj način. Lasje so močni in lepi. Delo s kvalitetnimi izdelki za glajenje bo zagotovo obrodilo čudovite rezultate tudi pri nižji temperaturi.  Moj cilj je, da napolnim praznine v laseh in z veseljem ta postopek večkrat ponovim kot pa ga mučim s previsoko temperaturo.

  Prepričana sem, da smo na izbiro temperature najbolj občutljive dolgolaske! Se strinjaš?

  Pri tem delu postopka in izbiri temprature sem zelo odprta za  debate s svojimi kolegi frizerji, ki to storitev opravljajo. So stranke dolgoročno res tako navdušene?  Če smo se nekega dne zavezali k odličnosti bomo zaradi dobrobiti ljudi, ki nam zaupajo transparento ozavestili vse dejavnike za ali proti. 

  Zavedati se moramo, da velikokrat proizvajalci, ki jih žene le dobiček pišejo navodila za uporabo le v svoj prid. In zagotovo jim beauty odvisnice pospešujejo prodajo.

  Zavedati se moramo, da je teorija eno in  izkušnja iz salona drugo. Pameten proizvajalec dela z roko v roki za dobrobit vseh.

  Svetujem, da vsak frizer preden ponudi to storitev nakupi snope  nekvalitetnih  lasnih podaljškov.  Internet poka od cenene ponudbe las. Svetlejši in  beljeni bodo visoko porozni. To so idealni lasje za testiranje.

  Če ti uspe tako cenen las spraviti k življenju bo večina strank navdušena nad tvojimi storitvami glajenja in ravnanja las.

  Te zanimajo razlike med PERMANENTNIM RAVNANJEM in  KERATINSKIM RAVNJANJEM – LIKANJEM – GLAJENJEM ?

  Kako se odločiti ? in kaj je v bistvu primerno zate?

  Spremljaj moj blog.

  Tvoja frizerka Nives!

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
  ×

  Reset Password