Darilo

15% popust na tvoje prvo naročilo

  *Od nas boš prejela samo koristne nasvete za nego las in obvestila o akcijah. Te pa imamo vsi radi, ne? [Z vpisom podajam soglasje o prejemanju vaše elektronske pošte in se strinjam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.]
  Top

  Se najdeš v spodnjem opisu?

  ” Že en čas si želim resnično ravnih in gladkih las! Utrujena sem od tega groznega krepa in ne glede kako se trudim  izpadem neurejena. Če bi ti vedela koliko časa porabim za to “karnekaj”frizuro.  Moji lasje so štrenasti in najbolj neukrotljivi lasje na svetu.  Zdi se mi, da bolj kot jih likam slabše je.  Imam izjemno  suhe, trde in  napihnjene lase. Vem, da je na tržišču precej ponudbe in sem zelo zmedena. Kako naj se odločim ? Ne želim  postati  jezna in razočarana nad svojo izbiro. Kaj mi  priporočaš ? Je zame najboljše keratinsko feniranje ali trajno ravnanje las ? Se lahko končno uresničijo moje sanje?

  ( Anita )

  Likaš svoj zadnji pramen las in ti je dovolj. Ne glede kako se trudiš tvoji lasje ne izgledajo kot si želiš. Pogledaš skozi okno in preveriš kakšno je vreme.  Malce dežuje in veš, da si boš naredila figico saj bo tvoja frizura izgledala kot košara. Dovolj imaš tega  krepa!

  Zagotovo potrebuješ pomoč pri razumevanju svojih las in poznavanju teksture!

  Googlaš za frizerjem…. Končno najdeš dva.

  En ti priporoča keratinsko ravnanje – glajenje  drugi trajno ravnanje las.  Oba naštejeta  precej razlogov , da bi te prepričala zakaj zaupati njima. Ti pa si vedno bolj zmedena in neodločna.

  Tuhtaš kaj je najboljše zate.  Strah te je, da bi tvoji lasje postali še slabši kot so. Poigravaš se z mislijo, da jih lahko uničiš  za vedno!

  “Slišala in prebrala si že marsikaj zato si ne upaš niti pomisliti, da ti lahko nekdo dobesedno scvre lase.”

  Kako se odločiti?

  Najprej bo zate zagotovo najboljše , da spoznaš razlike med obema postopkoma in si prideš čimbolj na jasno. Potrudi se razumeti svojo teksturo in potrebe  las.  Marsikaj lahko sama spremeniš na boljše.

  Začni pri izbiri šampona in primernejšemu barvanju las. Spremeni nekaj navad pri likanju  in se poduči kako se pravilno pripravi lase na postopek. Klikni TUKAJ 

  Dolgi, ravni, mehki, gladki in sijoči lasje … 

  KLJUČNA VPRAŠANJA 

  Kakšna je razlika med KERATINSKIM RAVNANJEM in TRAJNIM ( PERMANENTNIM ) RAVNANJEM ?

  • PREDNOSTI IN SLABOSTI OBEH
  • KATERI POSTOPEK JE PRAVI ZATE ?

  KAJ JE KERATINSKO RAVNANJE 

  To je proces pri katerem se uporablja snov, ki so jo znanstveniki poimenovali tekoči lasje “ . Odkrili so način kako razčleniti keratin do amino kislin in poustvariti snov, ki je podobna naši naravni. V procesu kot je keratinsko ravnanje praznine v laseh polnimo s proteinsko snovjo. Ta prodre v  prazno lasno vlakno in se s pomočjo temperature spoji – zlepi z naravnimi proteini ( keratinom ) , ki sestavlja 80% las. Postopek – keratinsko ravnanje je Ph kisel.

  ALI KERATINSKO RAVNANJE  100%  ZRAVNA LASE? 

  Odvisno od teksture in formule izdelka. Vsaka blagovna znamka ima svojo. Vsi lasje se v postopku keratinskega feniranje  zgladijo vendar ne boš dosegla TRAJNEGA  super, ravnega videza. Še posebno, če imaš debelejše lase, ki so valoviti ali kodrasti. 

  Lase, ki so že naravno ravni in tanjši s tem  postopkom tako intenzivno  zgladiš, da ustvariš  zavidljivo raven  videz kot iz reklam.

  Kot frizerka za ta postopek raje uporabljam izraz GLAJENJE saj  las resnično postane  bolj gladek in zdrav ne glede na teksturo.  S tem postopkom odpravljamo krep, ki je zelo moteč pri dekletih z debelejšimi lasmi. S tem postopkom lasje postanejo bolj svetleči in to v bistvu obožujemo vse.

  Sama zelo prilagajam temperaturo likalnika strankini teksturi , ker večina proizvajalcev promovira likanje nad 220 C. Tukaj si lahko prebereš zakaj me to tako  moti in odbija . KLIKNI 

  Izdelki za keratinske postopke so PH kisli in v EU zagotovo prepovedani tisti, ki vsebujejo rakotovren alergen – formaldehid.

  STROKOVNI NASVET : 

  Izdelki  Kleral System Silk Straight so varni in preverjeni ter ne vsebujejo formladehida. Kot frizerka lahko potrdim, da lase intenzivno gladijo in polnijo z aminokislinami.  Izdelek je ustvarjen v labaratoriju Kleral System Italija in tržijo ga v 63 državah sveta. Je popolna antikrep terapija.

  TO POMENI, DA  SE LASJE  NE ZRAVNAJO ZA VEDNO?  

  Tako je!  Keratinko ravnanje je postopek, ki ne vpliva na disulfidne vezi v laseh. Na te vezi vplivamo s kemičnim postopkom za trajno ravnanje las.

  Keratinsko ravnanje ( glajenje / feniranje …. )  je predvsem varen postopek, ki ga frizerji umestimo  v kategorijo storitev za nego las.  Cilj je povečati stopnjo gladkosti in mehkobe las. Tako tudi zmanjšamo poroznost las. Če doma stranka obvlada globinsko nego lasnega vlakna  zagotovo učinek gladkosti traja več kot tri mesece. 

  Kemikalije v tem postopku niso agresivne in nimajo moči poškodovati lasnega vlakna. Vprašljiva je le izbira temperature likalnika s katero se umetno snov lepi / spaja z naravnim keratinom.

  KAJ JE TRAJNO RAVNANJE LAS? 

  Trajno ravnanje las je kemični postopke pri katerem trajno spremenimo obliko lasem in posledično tudi vplivamo na teksturo. Če se ta postopek ne izvede strokovno lahko  nastanejo nepopravljive poškodbe las. 

  Na tržišču je pestra ponudba izdelkov za trajno ravnanje in nikoli ampak res nikoli na stranki ne uporabljaj  izdelkov, ki jih nisi že dobro preizkusila.  Tukaj ni prostora za precenjevanje.

  V salonu se vsak dan pridobi pravi zaklad.  Lasje, ki jih postrižemo so lahko odličen pripomoček za testiranje izdelkov.  So različnih debelin in oblik zato priporočam, da shranjuješ različne pramene las.

  V praksi se uporablja tudi  izraz japonsko ravnanje las. 

  Izdelek za trajno ravnanje las vsebuje podobne kemikalije kot izdelki za trajno kodranje las. Formula izdelka vsebuje močne kemikalije kot je natrijev hidroksid in amonijev tioglikolat.  Disulfidne vezi se razcepijo, da las postane voljen – plastičen. Novo obliko las fiksiramo podobno kot pri trajnem kodranju. Sredstvo za fiksiranje je oksidacijsko sredstvo, ki prodira v lase in tam sprošča kisik. Tako trajno utrdimo novo obliko las.

  Disulfidne vezi?  

  To so zelo močne vezi v notranjosti las. Nahajajo se med dvema atomoma žvepla med peptidnimi spiralami ( navzkrižna vez ) , ki jo lahko cepimo le  s sredstvom za redukcijo. In kemična reakcija s katero preoblikujemo lase v ravno obliko je redukcija.

  PREDNOSTI IN SLABOSTI 

                                                         KERATINSKO RAVNANJE
                                            ZA                            PROTI
  Ne poškoduje las in jih ohranja prožne in zdraveNi trajna sprememba oblike – teksture
  Primerno za vse  lasne tekstureKisel Ph spreminja bravo las – pospešuje izpiranje
  Varen postopek le z izdelki brez formaldehida. 

  Prednost trajnega ravnanja je, da se lahko za vedno posloviš od kodrov. Vendar to še ne pomeni, da bodo lasje gladki.

  Za gladkost in voljnost las moraš veliko narediti sama. Zato svoje stranke nenehno spodbujam k poznavanju osnovne  nege las.

  Če imaš lase zelo skodrane lase ti svetujem trajno ravnanje le z izdelkom, ki zagotovo ne poškoduje las.

  Sama sem razvila svojega, ker sem s testiranji ugotovila, da klasični izdelek za ravnanje ni primeren za večino naših strank. Še posebno tistih , ki si barvajo lase.  To pa si večina.

  Ko lase trajno zravnamo pomeni, da smo lasem trajno spremenili obliko. 

  Izrastek las pa zravnam večinoma na vsake 3- 4 mesece. Če so kodri daljše S oblike pa na 6 mesecev.

   

  Ko lase trajno zravnamo se prepričajmo, da naša stranka resnično obvlada globinsko nego las doma in uporablja le profesionalno kozmetiko.

                                                     TRAJNO RAVNANJE  LAS
                                     ZA                                PROTI
  Trajno spremeni obliko lasNe svetujem izvajanje postopka  doma. To storitev naj opravi le izkušen frizer, ki se ukvarja s kemikalijami.
  Lasje postanejo popolnoma ravniNeprimeren izdelek za ravanje  lahko zelo izsuši in poškoduje lase

  Si vedela ?

  Večina keratinskih tretmajev v ZDA vsebuje formaldehid razen nekaj blagovnih znamk. V večini salonov je med izvajanjem storitve obvezna nošnja maske.  Še posebno v salonih, ki nimaji urejenega odličnega prezračevalnega sistema.

  Sodobni saloni so prilagodili prezračevanje keratinskim tretmajem. Ozirati se morajo  na  zdravje in počutje ostalih strank v salonu zato imajo  keratinske tretmaje  naročene proti koncu delovnika!

   Nekteri se znajdejo tako, da prižgejo več fenov, ki meglo razpihujejo in usmerjajo proti oknu, vratom …

  OSHO ( Ameriška sanitarna inšpekcija ) je nekaterim salonom celo zakonsko prepovedala izvajanje keratinskih tretmajev.  Formaldehid je izjemno nevaren alergen zato bodi vedno previdna na označbe na izdelkih.

  V istem dnevu se lahko izvaja barvanje in keratinsko ravnanje. Ni pa tako  priporočljivo zaradi obstojnosti barve las.

  Če se stranka vseeno odloči za vse v enem dnevu se naj najprej pobarva in izbere temnejši odtenek kot ponavadi. Keratinski tretma res odstrani barvo las vendar zaradi obdelave z visoko temperaturo likalnika.

  Keratinsko ravanje, če se izvaja pravilno odstrani 80% krepa in 50 – 70 % oblike las. Po keratinskem tretmaju se lasje tudi hitreje sušijo in so izjemnega leska.

  Pri tankih laseh je potrebna previdnost. Če res niso krpasti se tretma odsvetuje. Zaradi keratinskega tretmaja lasje ne rastejo hitreje . Moč ima le v obnavljanju strukture.

  Ponovitev procesa svetuje v obdobju 3- 6 mesecev- Odvisno kakšne teksture so lasje in kakšne izdelke stranka uporablja doma.

  Po tretmaju keratinskega ravnanja se svetuje uporaba šamponov brez sulfatov – soli.

  Že poznaš teksturo svojih las?

  Klikni TUKAJ 

  Tvoja frizerka Nives

  Post a Comment

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.

  Reset Password